Szövegdoboz

Ha nem találod a szavakat...

Egy kis kritika a Reklám7 2010 -hez

2010. március 31. 23:06 - szovegdoboz

Nem szeretem bírálni mások munkáját. Azért nem, mert sajnos sokan félreértik és a jobbító szándékú kritikát is rosszindulatú támadásnak veszik.

De amit olvastam a
Reklámhét honlapján, amellett nem mehetek el szó nélkül.

Hagyjuk most a grafikai design kérdését. Hogy kinek mi tetszik az egy másik ügy és mint tudjuk a szimmetria már nem divat. :)

Idézetek következnek:
"Sok szempontból már nem az, mint régen: máshogy, más úton szól hozzánk, keresi az utat Hozzátok, Önökhöz, de mi még mindig nagyon szeretnivaló."
Vessetek rám követ, mert néhanapján becsúszott egy-egy 4-es érdemjegy magyar nyelvtanból, de ezt a mondatot nem lehet értelmezni. Ki szeretnivaló? A szervezők? vagy ők tartják annak a reklámokat? Nyilván tudjuk a választ a kérdésre, de nem lenne igényesebb, ha helyesen és egyértelműen lenne leírva ez a mondat?

"És szeretitek Ti is, hiszen kinek nincs kedvenc reklámja, aminek feltűnését várja, mutatja annak, akivel tévét néz, továbbítja annak, akivel meg szeretné osztani, aminek szeret a zenéjét, a szereplői, a hangulatát, a képeit?"
Jó, lehet, hogy itt véletlenül maradt le az 'i' a szeret ige végéről, na de akkor is!

Persze ez csak két hibás mondat.
Nem sok. De vegyük figyelembe, hogy az egész szöveg nem hosszú.

Hadd legyek szomorú attól, hogy a
Magyar Reklámszövetség főszervezésében megrendezendő program honlapjának "beköszöntő"-nek nevezett szövegére csak ennyi figyelem jut. :(

De! Hadd bízzak abban, hogy mikor legközelebb megnézem a weboldalt, addigra javítják a hibákat.

 

/sz: KrisztaNagy/

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szovegdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr541885604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Krisztina l Vérnyúl · http://www.palyamarketing.hu 2010.04.01. 09:20:59

Elkezdtem olvasni becsülettel, de bevallom, még ezen a pár soron is majd' elaludtam...

Nagy Krisztina l Vérnyúl · http://www.palyamarketing.hu 2010.04.01. 09:21:35

@Crealysta: Jajj, úgy értem a Reklámhét honlapját :D Bocsi!

2010.04.02. 00:50:53

Ember küzdj és bízva bízzál :)

Reklámhét 2010 Pécs 2010.04.02. 09:06:31

Részben magunkra (is) ismertem :-), bár a 2010-es pécsi Reklámhét programjának külön oldala nincs, de átnéztem az összeállítást, s én is találtam elírást a sajátunkban! Kösz a figyelemfelhívást! :-)

www.blogsuli.hu/?p=222

Üdv'!

Weinreich László

szovegdoboz 2010.04.02. 09:30:32

@Reklámhét 2010 Pécs: Örülök, hogy a ti esetetekben elérte a cikkem azt, ami a valódi célja volt:kicsit több figyelmességre, írásbeli igényességre rávenni. Sajnos az említett oldalon még mindig nem történt semmi változás...

2010.04.02. 09:50:30

@szovegdoboz: azért az is ritka, hogy valaki megköszöni a segítséget :)

Sisca 2010.04.06. 14:38:55

Bízni mindig érdemes. Köszönjük az észrevételt, az elírásokat javítottuk. Várunk mindenkit szeretettel! És neked, kedves Szövegdoboz, mivel felhívtad a figyelmünket erre, és ezzel segítetted a munkánkat, hadd ajánljunk fel egy hetijegyet a rendezvényre!

szovegdoboz 2010.04.06. 15:17:32

@Sisca: Kedves Sisca!
Örülök, hogy az üzenetem elért a célig és elérte a célját! Hiszen az egyik legfontosabb dolog, hogy helyesen fogalmazzunk. Ezzel (is) nagy mértékben erősíthetjük az olvasó bizalmát a cégünk/szolgáltatásunk iránt.
A hetijegyet köszönettel elfogadom és amelyik napokon a munkám engedi részt is veszek a programokon. Kélek, hogy az Indanetes adatlapomon megadott e-mail címemre írd meg, hogyan tudom megkapni a jegyet.
Köszönettel: Kriszta /"Szövegdoboz"/
süti beállítások módosítása