Szövegdoboz

Ha nem találod a szavakat...

Kánikula, munkaruha… Adj-e formaruhát a munkavállalóidnak?

2013. június 20. 12:12 - szovegdoboz

Az elmúlt napokban a MÁV-os kalauzok akciója tartotta lázban a közösségi média felhasználóit. Röviden arról szólt a hír, hogy három férfi kalauz szoknyában ment dolgozni, mivel a nyári hőség ellenégirls_in_green.jpgre nem engedélyezik számukra a rövidnadrág viselését.

Az esettel kapcsolatban rengeteg vélemény megfogalmazódott pro és kontra. Ezek egyikével sem célom most sem azonosulni, sem vitába szállni. Szakmailag csak annyit, hogy a MÁV szerintem elég rosszul reagálta le az esetet. Mindössze azért említettem meg ezt az esetet, mert innen jutott eszembe az örökké vitatott téma: formaruhába, vagy saját ruhatáruk darabjaiba öltözzenek-e alkalmazottaid?

Véleményem szerint az egyenruha szuper dolog! Igen, az! Segítségével könnyen azonosítható a céged, sőt mi több többen is megismerhetik logódat a munkaruhában dolgozni siető alkalmazottaid által. Ezek eddig a te előnyeid. A munkavállalók többségének azonban a haja is égnek áll, ha azt hallja: kötelező céges viselet.

Adok néhány tippet, hogyan fogadtasd el velük könnyedén a tervedet. Ha jól csinálod még szeretni is fogják az új kötelező ruhadarabot. 

A legfontosabsuite.jpgb, hogy a munkaruha mindig alkalmazkodjon céged profiljához, valamint az évszakhoz egyaránt. No és persze ahhoz a személyhez, illetve munkaköréhez, aki viseli./Most inkább nem sorolnék fel ilyeneket, hogy a recepciós ne kertésznadrágban fogadja az ügyfeleket, a terepen dolgozó szerelőid például, pedig ne öltönyben menjenek, mondjuk vízcsapot javítani. Ezeket úgyis tudod! :) /

A ruha anyaga legyen kellemes a viselője számára, kerüld a túlzottan műszálas, kevésbé emberbarát termékeket. Csak jó minőségű ruhát válassz, olyat, amilyet te is szívesen viselsz.

Legyen rajta jól áthatóan, de mégsem hivalkodóan elhelyezve a céglogó. Kerüld a nyomott mintát, főleg ha irodai környezetben történő használatra szánod a darabot. Válaszd inkább a hímzett verziót.

Adj választási lehetőséget alkalmazottaidnak, hogy a saját testalkatukhoz képest a legelőnyösebb fazont választhassák! Ne kényszeríts karcsúsított blúzt egy molett hölgyre, ahogy sátorlapot se az 50 kilós titkárnőre!

Ennek ellenére lehet, hogy még mindig lesznek, akik fanyalognak az egyenruhád ellen. Nekik a következő érveket sorakoztathatod fel. A ruha árát a cég fizeti, nekik nem kerül semmibe. Több váltást kapnak, minden évszaknak megfelelően, így nem lesz gond, hogy mindig tiszta és csinos ruhában jöhessenek dolgozni. Ráadásul nem kell egy órával előbb felkelni reggelente, hogy kigondolják az aznapi toalettet, és mindig csinosan, a munkának megfelelő viseletben érkezhetnek. Végül. De nem utolsósorban: amíg a te munkaruhádat viselik, nem a sajátjukat koptatják, így pénzt is spórolsz a saját családi kasszájuknak.  És persze Te is ezt viseled!

Ezek után, hogy gondolod? Bevezeted az egyforma munkaruhát a cégednél?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szovegdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr705370434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása