Szövegdoboz

Ha nem találod a szavakat...

Anya üzemmódban... :)

2019. február 05. 16:29 - szovegdoboz

Az elmúlt években, nem a szakma, hanem az anyaság töltötte ki a mindennapjaim. Sajnos nem volt időm blogolni, pedig sokszor eszembe jutott egy-egy jó téma, vagy láttam egy megtárgyalásra érdemes hirdetést.

Annak ellenére, hogy a hagyományos értelemben véve nem dolgoztam az elmúlt években, nem voltak haszontalanok az eltelt hónapok. Sok mindent másképp látok, sőt olyan dolgokat is látok, amiket azelőtt nem. Kicsit riasztó például, hogy egy egész ágazat épül a gyerekekre és igényeik, valamint vélt, vagy valós szükségleteik kielégítésére.Mióta szülő lettem, ömlenek rám mindenhonnan a kisgyermekes anyáknak szánt célzott hirdetések, hol a gondoskodni akarásomra, hol a megijesztésemre, hol bűntudatom  felébresztésére apellálva. Burkoltan, de azért odavágják a gyártók, hogy ha ezt vagy azt nem veszed meg, nem vagy jó anya. Igen, anya. Mert bizony bennünket céloznak többségében ezek a hirdetések. Nyilván azért, mert a férfiak ebben a szituációban is racionálisabban képesek gondolkodni. 

Bár némi marketing ismerettel felvértezve és erős szkepticizmussal álltam a nagy feladat előtt, azért - főleg az első baba születésekor - én is sok mindent megvettem, amiről később kiderült, hogy abszolút felesleges volt. Például a hiperszuper bébiétel melegítő, a cumisüveg és mindenféle cumik (amit egyik gyerek se használt), a babamérleg és még sorolhatnám. A legnagyobb csalódás akkor ért, amikor egy kutatás eredményét elolvasva kiderült számomra, hogy egy nemzetközileg ismert márka kimondottan babáknak gyártott fürdetője hemzseg a káros anyagoktól. 

learning-your-abc-s-1257379.jpgFotó: freeimages.com

Nem kell rémüldözni, nem alakulok baba-mama bloggá, de elképzelhető, hogy a jövőben előfordulnak majd gyerekekkel kapcsolatos marketing témájú bejegyzések. Igyekszem visszarázódni a régi kerékvágásba, újraépíteni a régi kapcsolatokat és kiépíteni újakat. Nem tudom megkerülni, hogy két kisgyerekkel milyen nehezítő körülményeken kell úrrá lennem, de bízom benne, most, hogy már a kisebbik is lassan 3 éves lesz, hogy egyre több időm lesz visszatalálni a régi életem ezen részéhez. Sok minden változott, más módszerek már a hatásosak, más platformokon kommunikálnak a cégek, mint pár évvel ezelőtt. Figyelem, tanulom az új trendeket, mert a változás maga az élet.

Élményeim lesznek bőven, az biztos, mert praktikus okokból szeretnék minél több munkát a saját nappalimból végezni. Ennek elérésén munkálkodom most gőzerővel. Hogy hol, hogyan lehet ilyen megbízásokra szert tenni, arról számolok majd be a következőkben, hátha Neked is hasznosak lesznek a tapasztalataim.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szovegdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr6614609606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása