Szövegdoboz

Ha nem találod a szavakat...

Pozicionálj - mielőtt talajt vesztenél

2010. június 30. 09:55 - szovegdoboz

Vérzik a szívem, amikor valaki kitalál valami remek, egyedülálló, hiánypótló szolgáltatást. Nem, nem azért, mert nem nekem jutott eszembe. Azért mert sajnálom, amikor a jó ötletekhez, kiválóan felépített stratégiák vesznek kárba egyetlen hiba miatt.

Sokszor beszélünk a megfelelő pozicionálás jelentőségéről, hogy a termékedet, márkádat hogyan tudod hatásosan megkülönböztethetővé tenni a versenytársaidétól.
Sok esetben azonban, a cégek vállalkozók a szükségesnél kevesebb időt fordítanak a kínált termék, szolgáltatás árának meghatározására. Hajlamosak megnézni néhány versenytárs tarifáit, hozzájuk képest többnyire pár ezerrel lejjebb engedik a forint-lécet és már készen is van a saját díjcsomaguk, amit aztán nagy büszkén fellőnek a weboldalukra, vagy egy szerintük ellenállhatatlan hírlevél formájában szétküldenek reménybeli ügyfeleiknek, vásárlóiknak.

Remek dolog, mikor valaki tisztában van a cége nyújtotta minőséggel, és azzal, hogy a versenytársaihoz képest mennyivel színvonalasabb, hatékonyabb munkát végez. Egy nagyon fontos tényezőt hajlamosak sokan elfelejteni: ha a termékkel, szolgáltatással célkeresztbe vett embertömeg nem esik egybe azzal a fizetőképes kereslettel, akit érdekel is amit kínálnak neki, akkor a cég bevétele is csak olyan lesz, mint a kutya vacsorája.

Hogy egy kicsit konkrétabbá tegyem az eddigieket: sikeres vállalkozónak ne ajánlj ötezer forintos tréninget-komolytalannak tűnsz majd az ajánlatoddal együtt / Ferrari tulajnak gépi autómosást-szerintem ezen nincs mit magyarázni :) / közalkalmazott tanárnéninek Louis Vuitton táskát a dolgozatok cipelésére-mert bár lehet, hogy szüksége van és vágyik is rá, megfizetni úgysem tudja.

/sz: KrisztaNagy/

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szovegdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr732120256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Krisztina l Vérnyúl · http://www.palyamarketing.hu 2010.06.30. 17:59:19

Ha egy szóval kéne kommentelnem: #krisztaság

Több szóval meg csak egyet tudok érteni. Bár a pozicionálás már a néhányadik lépés a folyamatban, de ez is már a legelején eldől. Ki vagy Te és mi a terméked? ...és naná, hogy nem reklámozok, marketingelek mindenkinek : ) ...és naná, hogy nem az élethosszig tartósságot ecsetelem, ha csini szezonális ruhát árulok tiniknek : ) Tud, hogy ki vagy, tudd, hogy mit árulsz, tudd, hogy kinek, és főleg azt, hogy neki hogy...! Evidensnek tűnik, de hány példát látunk arra, hogy nem az...
süti beállítások módosítása