Szövegdoboz

Ha nem találod a szavakat...

Amire akkor is költened kell, ha nem megy a szekér

2013. június 14. 12:56 - szovegdoboz

Sőt! Csak akkor igazán! Ezek pedig a lovak!

szeker.jpgNo, de fordítsuk komolyabbra! :)

Sok KKV, ha megcsappannak a bevételi forrásai, azonnal „behúzza a féket” és igyekszik költséget megtakarítani. Ezzel alapvetően nincs is baj, hiszen ésszerű lépés.

A hibát többnyire (még mindig) ott követik el, hogy a lehető legrosszabb helyről vonják ki az anyagi forrásokat. Ez pedig a marketing. :)

Bizonyos szempontból persze érthető, sőt meg is magyarázható az ilyen döntés, hisz ez az a terület, amelynél talán egy kicsit hosszabb, és avatatlan szemeknek szinte mérhetetlen a ráfordított anyagi befektetés megtérülése.

A legtöbben aztán értetlenkedve pislognak (mint a hal a szatyorban), hogy a marketingtől történt forráselvonás után még inkább akadozik a gépezet.

Pedig ahogy mondani szokás, csak a józan paraszti észre kellene hagyatkozni egy-egy ilyen döntés meghozatala előtt.

akasztofa.jpgEgy szolgáltatásait áruba bocsátó cég vezetője önként dugja a nyakát abba a bizonyos hurokba, ha nem költ a vállalkozás köztudatban tartására. Ha nem hirdet azokon a fórumokon, amelyeket célcsoportja figyelemmel kísér, esélye sem lesz nemhogy a növekedésre, de legrosszabb esetben az életben maradásra sem.

Nézzünk egy roppant egyszerű példát. Ha mondjuk a szolgáltatásod az, hogy valamilyen árut (kozmetikumot, oktatást, pénzügyi terméket stb.) közvetítesz az eladó és a vevő fél között az az alap, hogy a szolgáltatásaidat és a közvetített terméket folyamatosan hirdeted a célcsoportnak megfelelő felületen. (napilap, internet, facebook stb.) Amint az erre fordított költséget minimalizálod, egyúttal annak a lehetőségét is legkisebbre csökkented, hogy a vevők rád és a cégedre találjanak. Ha tehát kevés a bevételed, próbálj inkább az irodaszereken, a villanyszámlán, a kávén vagy bármi máson spórolni, csak NE a marketingen!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szovegdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr925361250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása