Szövegdoboz

Ha nem találod a szavakat...

A Sanyi - jelenség - De ki az a Sanyi???

2010. július 28. 09:00 - szovegdoboz

Aki most erre a címre rákattintott, az nagy valószínűséggel tudja, hogy mi a konkrét téma.
Aki nem, az a továbbolvasás előtt informálódjon kicsit innen :) www.sanyiabagoly.blog.hu

Sokunk kedvence Sanyi a bagoly, aki szinte észrevétlenül vált mindennapjaink szerves részévé, aki megnevettet, elgondolkodtat, fanyar, néha cinikus humorával mosolyt csal az arcunkra, kortól, nemtől, iskolai végzettségtől, munkahelytől függetlenül. Mert valahol mindannyian gyermekek vagyunk legbelül és igenis jól esik az a néhány másodperc, amit önfeledt röhögéssel töltünk.
 

 

Sanyi a bagoly lassan mindenhol ott van. Aki csak egyszer is rákattint, az nagy valószínűséggel ezt megteszi a jövőben is és egyre inkább képbe kerül vele kapcsolatban.

Mit tudhatunk Sanyiról?

Szereti:
- a lángost
- a fröccsöt
- a sört
- az Unicumot
- a zenét (mindenfélét)
- a Sanyidas-t
- a poénokat
- az állatokat
- az állatságokat
- az elfogadást
- a jótékonyságot
- a világ összes létező tárgyát, ami bagoly :)
- a Zasszonyt

Tudjuk, hogy Sanyi naphosszat robotol egy monitor előtt, sokszor annyit, de annyit dolgozik, hogy még a laptopja is felgyullad, hogy Lujzikát felvették az egyetemre, hogy Gerzsonka imádja a szivárványszínű ruhákat, de Sanyi és a Zasszony példamutatóan elfogadó, megértő és mindenben támogatják őt. Mióta őt ismerjük, azóta tudjuk, hogy a baglyok is kapnak sárga csekkeket, valamint hogy a péntek, igazából kisszombat. :)

Egyvalamit azonban nem tudunk, és ahogy észreveszem, egyre inkább foglalkoztatja a rajongókat ez a kérdés. Ki Sanyi valójában? Erre már maga az érintett is választ adott egy bejegyzésében a következőképpen:

 De sokaknak még ez sem elég!

Akárki is mozgatja Sanyit és teszi csőrébe a poénokat, vagy épp jótékony célú felhívásokat, lassanként a fokozatos márkaépítés iskolapéldája válhat belőle. Akár tudatosan, akár csak véletlenül, de jó érzékkel lépett a titokzatosság útjára és nagyon jól csinálja, amit csinál.

Szerintem mindannyiunkban, akik nyomon követjük Sanyi életét, ott van még a gyermeki lélek apró szikrája. Persze tetszenek a sztorik is, de legjobban a titokzatosság vonz bennünket és kíváncsian próbáljuk megfejteni a rejtélyt. Én azt gondolom, jobb ez a talányosság.

Gondoljunk bele: minden ünnep előtt, az arra történő készülődés misztikuma a legjobb. Emlékezzünk vissza: gyerekként melyikünk nem volt csalódott, amikor szembesült vele, hogy szenteste igazából nem is az angyalkák szólaltatják meg a csengettyűt? Ha mindegyikre nem is, arra a karácsonyára mindenki emlékszik, amikor ezzel a valósággal szembesült. Persze azóta is vannak szép ünnepeink, de visszagondolva, nem volt lélegzetelállítóbb és örömtelibb a ’boldog tudatlanság’ ?
Az igazság keresése mindig izgalmasabb, mint maga az igazság.

Ezért én azt kívánom magunknak és Sanyinak is, hogy sikerüljön minél tovább megőriznie nagy titkát.

/sz.: KrisztaNagy/
 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szovegdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr52181283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sanyi a bagoly · http://www.sanyiabagoly.blog.hu 2010.07.28. 10:47:44

A sorrend a szeretem felsorolásnál tökéletes!
A lángos elől-a Zasszony hátul.

egyébként meg nem a nevem az érdekes, hanem én, Sanyi.
nyehhheheheheeee..

Alil 2010.09.09. 10:56:44

Miért, ki az a Garfield?:)

Maankaa 2011.02.26. 00:15:48

Nem az angyalkák??? Most komoly??? :o :))))
És mi az a Sanyidas? ;) nyehehehe
süti beállítások módosítása